Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kinderknokpartijtjes op school voortaan geregistreerd

  •  
08-07-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
149 keer bekeken
  •  
knokken_300.jpg
Minister Bijsterveldt denkt dat het schoolklimaat veiliger wordt met registratie
Incidenten met geweld op de basis-, speciaal, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs moeten voortaan verplicht geregistreerd worden. Bij registratie wordt alleen gemeld of de betrokkene een leerling, docent of een derde is. Met dit voorstel van minister Marja van Bijsterveldt (Onderwijs) heeft de ministerraad vrijdagavond ingestemd.
Per september 2012 moeten scholen hun registratiesysteem op orde hebben. Volgens Bijsterveldt zorgt registratie voor een veiliger schoolklimaat. ‘Incidenten worden zo bespreekbaar en scholen zijn zo beter in staat om maatregelen te nemen’, denkt ze.
Scholen melden geweldsincidenten soms niet omdat ze bang zijn voor een slecht imago voor de school. Dat bleek uit onderzoek van EénVandaag en vakbonden AOb en CNV schrijft de Volkskrant. Bijsterveldt wilde de regeling eigenlijk al dit jaar invoeren, maar de scholen eisten toen langer de tijd om zich voor te bereiden.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.