36

Kinderopvang Estro deelde vlak voor faillissement nog snel even bonussen uit

Estro ging op 5 juli failliet en maakte direct een doorstart

Het grootste kinderopvangbedrijf van Nederland, Estro, dat op 5 juli failliet is gegaan, keerde in de maanden voor het faillissement nog een flink aantal bonussen uit aan de top van het bedrijf. Dat meldt NRC Handelsblad op basis van interne documenten die de krant heeft ingezien. De doorstart die Estro na het faillissement maakte was al schimmig, zo bleek uit onderzoek van dezelfde krant, maar krijgt nu een extra donker randje.

NRC schrijft over de bonussen:

Bestuursvoorzitter Jean-Pierre Bienfait ontving in april een bonus van ruim 41.000 euro over 2013. Financieel directeur Kris Geysels kreeg een bonus van ruim 33.000 euro over 2013. Beide bestuurders kwamen pas in november dat jaar in dienst. Ook andere werknemers uit de bovenste laag van het bedrijf ontvingen in april een bonus over 2013. Topman Bienfait ontving in juni nog een extra bonus van 25.000 euro.

Uit het eerste faillissementsverslag van de curator blijkt overigens dat toen de nieuwe bestuurders eind juni vorig jaar aantraden, Estro al in grote financiële problemen verkeerde. Destijds concludeerde het bestuur al dat “voorzienbaar was dat Estro groep – zonder additionele financiering – in de zomer van 2014 niet meer aan haar verplichtingen zou kunnen voldoen”. De voorbereiding van het faillissement was al in volle gang toen Bienfait in juni zijn tweede bonus ontving.

Eerder verscheen op Joop: Kinderdagverblijf Estro bewijst: miljoenendeal sluiten met jezelf kan

NRC: Top Estro ontving kort voor faillissement nog bonussen

cc-foto: LodewijkB

Geef een reactie

Laatste reacties (36)