71

Klaas Dijkhoff politicus van het jaar bij EenVandaag Opiniepanel

De VVD-fractievoorzitter in de Tweede Kamer, Klaas Dijkhoff, is verkozen tot Politicus van het Jaar in de jaarlijkse verkiezing onder leden van het EenVandaag Opiniepanel. PVV-leider Geert Wilders eindigde als tweede. Jesse Klaver, lijsttrekker van GroenLinks, pakte de derde plaats.

De prijs werd voor de vijftiende keer uitgereikt. Dit jaar was er sprake van een nieuwe opzet. Iedere maand werd de panelleden gevraagd te zeggen wie zij op dat moment de beste politicus vonden. Gemiddeld stemden zo’n 25.000 leden van het EenVandaag Opiniepanel maandelijks mee. Het niet afschaffen van de dividendbelasting werd door de respondenten gezien als het politieke moment van het jaar.

Op basis waarvan de VVD’er overigens werd gekozen is zeer de vraag. Volgens EenVandaag zou het komen door zijn ‘nuchtere’ kijk op zaken en zijn veel besproken proefballonetjes. Zo pleitte hij voor het afschaffen van de rechtstaat door burgemeesters op te roepen demonstraties te verbieden en hield hij een pleidooi voor het dubbel zo hard bestraffen van mensen die in wijken wonen waar het gemiddelde salaris lager ligt dan elders. Omdat je met het pesten van de armen kennelijk populair wordt, liet hij ook dit jaar een proefballonetje op over het verlagen van de bijstand. Hij deed terwijl hij een peperduur horloge droeg.

Geef een reactie

Laatste reacties (71)