10

Klachtencommissie houdt toezicht op CBR

Het CBR zou selectief te werk gaat bij het verstrekken van rijbewijzen bij mensen die een medische aandoening hebben

Wie vindt dat hij onjuist beoordeeld is op zijn rij-examen kan binnenkort een klacht indienen bij een onafhankelijk klachtencommissie. De Tweede Kamer heeft dinsdag een voorstel goedgekeurd op een onafhankelijke klachtencommissie voor het CBR in te stellen.

SP-Kamerlid Farshad Bashir is blij dat de commissie er komt.

Dit is een grote overwinning voor veel mensen die problemen hebben gehad met het verkrijgen van een rijbewijs. Al jarenlang stromen de klachten bij ons binnen over het disfunctioneren van het CBR. Een goede mogelijkheid om klachten in te dienen is dan ook belangrijk.

In het verleden kon men alleen een klacht indienen bij het CBR zelf wat zelden tot een goede oplossing leidde. De SP kreeg klachten binnen dat het CBR selectief te werk gaat bij het verstrekken van rijbewijzen bij mensen die een medische aandoening hebben.

Bashir: “Het CBR heeft een belangrijke maatschappelijke taak en moet daarom ook transparant en eerlijk handelen. Met een onafhankelijke klachtencommissie worden de rijbewijshouders serieus genomen en wordt het CBR aangezet om te leren van gemaakte fouten.

SP-website: Kamer steunt SP: Onafhankelijke klachtencommissie voor CBR
cc-foto: BondBeterLeefMilieu

Geef een reactie

Laatste reacties (10)