Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Klap op billen is ontucht

  •  
17-09-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1603 keer bekeken
  •  
bille.jpg
Man krijgt strafblad met zedendelict wegens 'ontuchtige handelingen' 
Een man gaf een vrouw in de supermarkt een klap op haar billen en is nu veroordeeld voor ontucht en krijgt een taakstraf van 50 uur. Zijn advocaat vindt het een té zware straf voor een – in zijn ogen -klein vergrijp.
De advocaat, Pim Scholte keurt de actie van zijn cliënt niet goed maar vreest dat de man nu te boek zal staan als zedendelinquent. Daardoor zou hij geen verklaring omtrent gedrag meer kunnen krijgen. Dat vindt hij een te heftige consequentie voor het slaan op de billen van een onbekende vrouw.
De man is veroordeeld omdat hij in 2011 een vrouw in de supermarkt tegenkwam en haar schijnbaar wel leuk vond. Hij dacht daarom het recht te hebben haar aan te raken en klapte de vrouw op haar billen terwijl hij de woorden ‘hé schatje’ uitsprak. De vrouw was niet van de ongewenste intimiteiten gediend en belde de politie.
De politierechter oordeelde dat de ‘ontuchtige handelingen’ van de man in strijd waren met de sociaal-ethische normen. Scholte ging in hoger beroep tegen de veroordeling maar ook het Hof en de Hoge Raad steunen het oordeel van de politierechter. 

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.