Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kleine banken tegen beperking riskante investeringen

  •  
26-12-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Flickr_Dollartekens_SehtThomasRasmussen_300
Ingewikkelde financiële producten leidden tot grote verliezen bij crisis 2008
Een aantal kleinere Amerikaanse banken spant een rechtszaak aan tegen de nieuwe regelgeving die het beleggen in riskante financiële producten inperkt. Dat BNR op basis van berichtgeving in Amerikaanse media.
Volgens de American Bankers Association (ABA) zullen door de ‘Volcker Rule’ honderden kleine banken voor het einde van het jaar in totaal zo’n 600 miljoen dollar aan verliezen moeten nemen. Zij zullen onder meer een bepaald deel van hun collateralized debt obligations (cdo’s) in een keer moeten verkopen, meldt onder andere The Washington Post. Het gaat om ingewikkelde financiële producten, waarin onder meer riskante obligaties en hypotheken vaak onherkenbaar worden verpakt. Deze cdo’s leidden tot enorme verliezen bij de financiële crisis van 2008. De Amerikaanse toezichthouders werden het daarom eerder deze maand eens over de definitieve tekst van de Volcker Rule, genoemd naar oud-voorzitter van de Fed Paul Volcker. Hiermee moet worden voorkomen dat banken opnieuw financieel in de problemen komen, aldus BNR.

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.