2

&… Kleinste mens ter wereld past prima in recordboek

Met 54 centimenter is Nepalees officieel kleinste mens ter wereld... Braziliaans carnaval nagemaakt? (kijken!)... Man loopt fantastische sneeuwpatronen... en Nederlanders op de vuist in apres ski-bar

Carnaval in Rio is een van de grootste evenementen ter wereld. Als je dat filmt en dan bewerkt, waan je je even in het Braziliaanse Madurodam.

The City of Samba from Jarbas Agnelli on Vimeo.

Ook in de categorie ‘ik zou het zelf niet zo snel doen, maar het resultaat is fascinerend’ zijn deze sneeuwpatronen. Een man heeft ze gelopen. (klik op de foto voor meer plaatjes)

Deze figuren zijn zeker niet gemaakt door Chandra Bahadur Dangi. Deze 72-jarige Nepalees is officieel uitgeroepen tot de kleinste man ter wereld. Hij is 54,6 centimeter, zo heeft Guinness World Records bekendgemaakt. Dat is 5,3 centimeter kleiner dan de Filipijn Junrey Balawing (59,9 centimeter).

In de tijd dat in Nederland een meldpunt voor Polen-overlast is opgericht, zullen in Oostenrijk stemmen opgaan voor een Nederlanders-meldpunt. Want de jaarlijkse uittocht naar alle wintersport-oorden, zorgen voor de nodige overlast. Met als ‘hoogtepunt’ een enorme vechtpartij gisteren. Bij een knokpartij in Schwendau raakten drie mensen zwaargewond. In Gerlos leidde een vechtpartij tussen Nederlanders tot zeker vier gewonden. Dat meldden Oostenrijkse media.

De vechtpartij in Schwendau had donderdagavond plaats in een après-ski-bar. Zeker 30 Nederlanders waren erbij betrokken. Onder de gewonden is iemand die met een kapot bierglas in de nek werd gesneden. Ook raakten door het gevecht enkele mensen lichtgewond. De aanleiding voor de ruzie zou een gestolen gsm zijn.

In Gerlos liep het woensdagavond uit de hand. Een groep van vijf Nederlanders kreeg het aan de stok met een groep van tien Nederlanders. De grotere groep vluchtte een foyer van een hotel in, waarna de kleinere groep hen begon te bekogelen. Ze gebruikten houten banken, prullenbakken, flessen, stoeptegels en emmers. Vanuit het hotel werden deze spullen weer naar buiten gesmeten.

Geef een reactie

Laatste reacties (2)