75

Klijnsma erkent: uitspraken moestuintje waren niet zo handig

Staatssecretaris: Moestuintje is een extraatje

Staatssecretaris Jetta Klijnsma noemt haar uitspraken in het AD afgelopen zaterdag niet zo handig. Daarin zou zij stellen dat mensen hun pensioen maar moeten aanvullen met de opbrengst van een moestuin. Dat was niet haar bedoeling, zegt Klijnsma nu.

Na haar uitspraak ontstond flink wat commotie. Onder meer PvdA-voorzitter Hans Spekman noemde haar voorstel ‘stom’. De SP wilde de staatssecretaris zelfs op het matje roepen dinsdag naar het vragenuurtje in de Tweede Kamer om haar te bevragen over de kwestie.

Klijnsma zegt nu:

Uiteraard heb ik niet het beeld willen oproepen dat mensen een moestuin nodig hebben als aanvulling op hun pensioen. In het interview heb ik duidelijk willen maken dat het een goed idee is als men nadenkt over de eigen oudedagsvoorziening. Daarbij heb ik verwezen naar mensen die zeggen het goed voor elkaar te hebben. Ze hebben hun huis afbetaald waardoor ze lage woonlasten hebben en goed kunnen rondkomen van hun AOW. Dat moestuintje zien zij als een extraatje […] Het voorbeeld van die moestuin was niet handig, want het leidt de aandacht af van waar het in het interview over ging, namelijk dat we in Nederland een prima pensioenstelsel hebben. Om dat ook in de toekomst zo te houden moeten we met elkaar het gesprek aan blijven gaan. Mede daarom heeft het kabinet de brede toekomstdiscussie aangekondigd.”

Lees ook op Joop: Zorgen om je pensioen? Neem een moestuin!

cc-foto: Roel Wijnants

Geef een reactie

Laatste reacties (75)