38

Klikwebsite voor rookhoreca in de maak

Controleurs van de Voedsel en Waren Autoriteit krijgen gratis een 'checklijstje' toegeworpen

Horecagelegenheden waar nog steeds gerookt wordt, terwijl dit niet mag moeten in het vervolg opletten om niet verklikt te worden. Clear Air Nederland gaat een zwarte lijst op haar website plaatsen van rookhoreca. Mensen kunnen op de website zelf melding maken van cafés of restaurants waar gerookt wordt.

Volgens Willen van den Oetelaar, directeur van Clear Air is zijn website puur ter informatie voor mensen die niet willen komen op plekken waar toch stiekem gerookt wordt. Dat hij de controleurs van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) hiermee ook gratis een checklijstje geeft vindt hij mooi meegnomen. “Als zij het rookverbod willen handhaven kunnen zij de lijst raadplegen”, zegt hij tegen de Volkskrant.

Het kabinet heeft onlangs het rookverbod versoepeld. Inmiddels mag in de helft van de kroegen en discotheken weer gerookt worden omdat de regelgeving voor kleine cafés zonder personeel is versoepeld. Vereiste is dat het café kleiner is dan zeventig vierkante meter en vrijwel alleen gericht is op het verstrekken van alcoholische dranken.

Volkskrant: Zwarte lijst ‘rookhoreca’ in de maak
cc-foto: gritphilm

Geef een reactie

Laatste reacties (38)