95

Klimaatbaas waarschuwt Nederland

Lage ligging maakt Nederland kwetsbaar ... CO2-uitstoot moet teruggebracht

De voorzitter van het VN-klimaatpanel IPCC maant Nederland meer te doen om de CO2-uitstoot terug te brengen. Nederland is door zijn lage ligging extra kwetsbaar voor klimaatverandering, zegt klimaatwetenschapper Rajendra Pachauri. Het IPCC vergadert deze week bij het KNMI in De Bilt, zo meldt de NOS.


IPCC-voorman Pachauri vindt dat Nederland de klimaatproblemen serieuzer moet aanpakken en meer geld moet steken in milieumaatregelen, zo is bij de NOS te lezen. Wat het IPCC betreft moet de CO2-uitstoot, die de aarde doet opwarmen, na 2015 gaan dalen. Pachauri voorspelt dat extreem weer, zoals hittegolven en extreme regenval steeds vaker zal voorkomen. 

Menselijk handelen
Het klimaatpanel schrijft iedere vijf jaar een rapport over de stand van zaken rond klimaatverandering. In het laatste verslag concludeerde het IPCC dat het voor 95 procent vast staat dat klimaatverandering het gevolg is van menselijk handelen. Binnen het 1500 wetenschappers tellende gezelschap is echter niet iedereen het eens met deze conclusie.
NOS: Klimaatvoorman waarschuwt Nederland

Geef een reactie

Laatste reacties (95)