7

Klimaatprotesten bij Tata Steel, Lelystad Airport en Friesland Campina

Actievoerders die zijn verbonden aan Milieudefensie, hebben donderdagochtend spandoeken opgehangen bij tien Nederlandse bedrijven die verantwoordelijk zijn voor veel broeikasgasuitstoot. Het gaat onder meer om Tata Steel, Lelystad Airport, Friesland Campina, Vion en Chemelot. Een bedrijf als Tata Steel is verantwoordelijk voor ongeveer 7 procent van de Nederlandse CO2-uitstoot.

Milieudefensie vindt dat de politiek en de bedrijven meer klimaatmaatregelen moeten nemen. De milieuorganisatie wijst daarbij op een rechterlijke uitspraak van twee weken geleden. Toen bepaalde de rechtbank Den Haag dat Shell de uitstoot van broeikasgassen sneller moet terugdringen. “De overheid moet nu eindelijk regels opstellen voor vervuilende bedrijven”, stelt Milieudefensie.

Eerder deze week boden Milieudefensie en andere organisaties, waaronder de FNV en de Woonbond, al ‘De Eerlijke Klimaatagenda’ aan aan informateur Mariëtte Hamer. De organisaties pleiten ervoor om de kosten van het klimaatbeleid rechtvaardig te verdelen. Dat kan bijvoorbeeld door de woningen van mensen met lage inkomens te isoleren en door nieuwe, groene banen te creëren.

Geef een reactie

Laatste reacties (7)