Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Klink: 'Eigen bijdrage ggz voorlopig van de baan'

  •  
06-10-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
In 2012 zal de eigen bijdrage voor de tweedelijns ggz alsnog worden ingevoerd
Plannen van demissionair minister van Volksgezondheid Ab Klink (CDA) om dit jaar een eigen bijdrage voor de tweedelijns geestelijke gezondheidszorg in te voeren zijn van de baan. Klink moet 110 miljoen euro bezuinigen en wilde dit doen door mensen met complexe stoornissen een eigen bijdrage te laten betalen.
Na veel protest vanuit de Tweede Kamer en de GGZ is de minister met alternatieven gekomen. Maar juich niet te vroeg; in 2012 wordt de eigen bijdrage hoogstwaarschijnlijk alsnog ingevoerd, aldus Ab Klink.
De alternatieven van Klink: Mensen moeten minder vaak doorverwezen worden naar een psycholoog of psychiater en de kosten van medicijnen moeten omlaag. Door apothekers de kosten van medicijnen te laten verlagen, worden deze goedkoper voor ziekenhuizen.
In totaal is Klink op een bezuiniging van 75 miljoen euro gekomen.Waar de overige 35 miljoen euro vandaan moet komen is nog niet helder. Wel is duidelijk dat deze uit de ggz-sector zelf moet komen.
cc-foto: PenWtv

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.