Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

KLM experimenteert met passagierscontrole

  •  
22-08-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Passagiers worden voortaan in risicogroepen ingedeeld op basis van persoonsgegevens en eerdere bestemmingen
KLM en Schiphol doen mee met een internationaal experiment met de veiligheidscontroles. Concreet betekent dit dat passagiers worden onderverdeeld in ‘lage risicoprofielen’ en ‘hogere risicoprofielen’. Zij met een lage veiligheidsrisico zullen al lopend onderweg naar het vliegtuig worden gecontroleerd en hoeven hun handbagage niet meer te laten scannen. Reizigers met een verhoogd risicoprofiel krijgen een veel zwaardere controle, aldus een KLM-woordvoerster.
Na het boeken van de tickets worden passagiers al onderverdeeld in verschillende risicogroepen. Persoonsgegevens, reisbestemming, plek van boeking en eerdere bestemmingen worden meegewogen.
De KLM-woordvoerster verklaart:
Mensen met slechte intenties pikken we er zo sneller uit. Ruim voordat mensen komen inchecken zijn al heel veel risico’s bekend. Intelligent controleren noemen we dat.
Het is nog niet duidelijk wanneer de proef ‘Checkpoint of the future’ van start gaat. KLM zal samenwerken met Schiphol, de marechaussee en de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.