Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

KLM ontslaat stewardess wegens te weinig haar

  •  
27-10-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
675 keer bekeken
  •  
klm_300.jpg
Rechter: vrouwen mogen geen kort haar hebben
Luchtvaartmaatschappij heeft na tien jaar een stewardess ontslagen omdat ze te kort geknipt haar had. Volgens de KLM is een gemillimeterd hoofd in strijd met de kledingvoorschriften.
De kantonrechter heeft het ontslag van KLM-stewardess Ilse Hesselberth (46) goedgekeurd. Een uitgetrokken haar bleek na meting 2 mm onder de norm van 1 centimeter lengte te zitten
Zakensite Zibb schrijft:
Hesselberth heeft al kort haar sinds ze in maart 1998 in dienst trad bij KLM. Ze kreeg ook nauwelijks commentaar totdat in 2005 een collega een klacht indiende. Tijdens een functioneringsgesprek in 2007 werd het kapsel vervolgens voor het eerst als ‘extravagante haardracht’ beschouwd, iets wat nadrukkelijk is verboden in de uniformvoorschriften voor stewardessen.
De Haarlemse rechtbank geeft KLM gelijk en stelt “het bijna kaalscheren van het hoofd bij vrouwen is maatschappelijk nog niet zo algemeen aanvaard of gebruikelijk dat een dergelijke haardracht niet als extravagant kan worden beschouwd. ” 
RTEmagicC_klm_300.jpg
cc-foto: Kevin Chang

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.