Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Klokkenluider News of the World dood gevonden

  •  
18-07-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
110 keer bekeken
  •  
Sean-Hoare-300_02.jpg
Update - Site The Sun gehackt: meldt dood Murdoch ... Sean Hoare verklapte dat hoofdredactie wist van hacken
De showbiz-verslaggever die als eerste openbaarde dat de hoofdredactie van schandaalblad News of the World op de hoogte was van de hack-praktijken, is dood in zijn huis aangetroffen. Volgens de politie is de doodsoorzaak nog niet bekend maar wordt vooralsnog niet aan een misdrijf gedacht.
Hoare, die voor The Sun en News of the Wolrd werkte maar ontslagen zou zijn wegens verslavingsproblemen, onthulde vorig jaar tegenover de New York Times dat hoofdredacteur Andy Coulson niet alleen op de hoogte was van de hack-operaties maar ze ook aanmoedigde. Coulson, inmiddels de woordvoerder van premier Cameron, ontkende altijd dat hij op de hoogte was. Downing Street verklaarde dat ook. Naar nu blijkt loog Coulson.
Vorige week onthulde Hoare dat journalisten van zijn kranten de politie betaalde in ruil voor informatie. Zo mochten ze gebruik maken van een politietechniek om te bepalen waar een bezitter van een mobiele telefoon zich bevindt. De redactie slaagde er op die manier in om binnen 15 tot 30 minuten te achterhalen waar iemand was.
Hij kondigde aan dat er nog meer grote onthullingen zouden volgen.
Update 23:55
De site van The Sun is korte tijd gehackt geweest. Wie naar de site ging werd automatisch doorverwezen naar een andere site waar dit nepbericht te zien was. DE actie is opgeëist door de hackersgroep LulzSec.
RTEmagicC_murdoch_fake.jpg

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.