0

&…Knipoog naar homofobie in Franse politiek

Dibi wil discriminerende horeca-eigenaren streng aanpakken ... PatiĆ«nten Radboud ziekenhuis krijgen digitaal dossier ... &Meer dan de helft van asielzoekers generaal pardon goed terecht gekomen

Meer nieuws vandaag…

De Franse premier Nicolas Sarkozy had ook zomaar een kind van homoseksuele ouders kunnen zijn. De Franse organisatie tegen homofobie ‘SOS Homofobie’ is een posteractie begonnen met gephotoshopte beelden van presidentskandidaten die het kind zijn van een homo- of lesbienne paar. Met de actie wil de organisatie aandacht vragen voor het homo-ouderschap dat in Frankrijk nog steeds niet geregeld is. (Huffington Post)

GroenLinks-Kamerlid Tofik Dibi wil werk maken van horecadiscriminatie. Hij diende vandaag een wetsvoorstel in waarbij horeca-eigenaren eventueel hun vergunning kwijtraken als zij onterecht mensen buiten de deur houden. (Radio1)

Patiënten van het Nijmeegse St Radboud ziekenhuis kunnen vanaf volgende week hun medisch dossier inzien op internet. Via hun DigiD kunnen zij inloggen en hun dossier bekijken waarin verwijzingen, afspraken, uitslagen en onderzoeken staan. Om het digitale dossier te kunnen activeren moeten patiënten wel eerst met hun identiteitsbewijs langs het ziekenhuis. (Trouw) 

De Faunabescherming had via een ansichtkaartenactie opgeroepen niet naar Epe op vakantie te gaan. Vakantiegangers zouden volgens hen uit protest de gemeente moeten mijden om zwijnen er binnen de bebouwde kom worden afgeschoten. Ondernemers van belangenvereniging De Marktwand schiet dat in het verkeerde keelgat. Ze zijn bang inkomsten mis te lopen. (De Stentor) 

Meer dan de helft van de asielzoekers die sinds 2007 een generaal pardon kregen, studeren of hebben werk gevonden. Ruim 12.000 begonnen aan een inburgeringscursus, 6000 hebben die cursus afgerond. In totaal kregen 28.304 asielzoekers een generaal pardon. (Volkskrant) 

In één jaar tijd is de capaciteit van zonne-energie in Amerika verdubbeld. Bijna een miljoen Amerikaanse huishoudens halen hun stroom nu uit de zon. Vanaf dit jaar wordt zonne-energie in Amerika niet meer gesubsidieerd, maar toch verwacht US Solar Market Insight in 2012 een groei tot 2800 megawatt. (Solar Insight)

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (0)