Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Knippen en plakken kost Duitse politica titel

  •  
15-06-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
silvana_300
Universiteit Heidelberg: Duitse liberaal en oud-vicevoorzitter Europarlement Silvana Koch-Mehrin plagieerde meer dan dertig publicaties
Haar politieke functies had ze in mei al opgegeven toen de beschuldigingen van plagiaat naar buiten kwamen. Nu is de Duitse liberale politica Silvana Koch-Mehrin ook haar titel van de universiteit Heidelberg kwijt. De universiteit heeft haar scriptie wekenlang onderzocht en is tot conclusie gekomen dat op 80 bladzijden 120 stellingen zijn gevonden die “als plagiaat gekwalificeerd kunnen worden”. Dat meldt het Duitse blad Der Spiegel woensdag.
Koch-Mehrin was vicevoorzitter van het Europees Parlement namens de Duitse liberale partij FDP en ook fractievoorzitter van de Europese fractie van de partij. Deze en andere functies legde ze in mei al neer , toen de geruchten over haar plagiaat de ronde begonnen te doen.
De universiteit van Heidelberg maakte woensdag bekend dat deze beschuldigingen meer dan terecht waren, zo meldt Der Spiegel. Volgens de onderwijsinstelling, een van de oudste in Europa, bestond de disseratie van de politica “voor een substantieel deel uit plagiaat”.
Koch-Mehrin is niet de eerste Duitse politicus die in opspraak raakt en moet aftreden vanwege plagiaat. Minister van Defensie Zu Guttenberg zag in maart gedwongen zijn functie neer te leggen door aanhoudende beschuldigingen van knip-en-plakwerk.
Foto-cc: Liberale
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.