Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Knokploegen Gouden Dageraad houden huis op Griekse markten

  •  
08-09-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
67 keer bekeken
  •  
knokploeg.jpg
VIDEO Kramen van migranten worden gesloopt
Knokploegen van de Griekse neofascistische beweging Gouden Dageraad gaan de markten af om kramen van migranten te slopen. Tegen twee parlementsleden van de partij is een aanklacht ingediend wegens hun betrokkenheid bij een aanval op kraampjes die voor een kerk waren neergezet ter ere van een viering. Dit zou de twee hun parlementaire immuniteit kunnen kosten, meldt de Griekse nieuwssite Ekathimerini.
In deze video is te zien hoe ongeveer veertig leden van Gouden Dageraad, gekleed in zwarte t-shirts met symbolen van de partij, een markt afgaan en aan kooplui vraagt om hun identiteitspapieren. In de video hierboven is te zien hoe een knokploeg onder leiding van parlementslid Costas Barbarousis op een andere markt aantal kramen en koopwaar kapot slaat. 
De neofascistische beweging belooft op haar website dat de overvallen zullen doorgaan. Gouden Dageraad zou hiermee optreden tegen illegaliteit en opkomen voor marktlui die een vergunning hebben.
Uit peilingen blijkt dat de ultranationalisten aan populariteit winnen in Griekenland, zo meldt Ekathimerini.
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.