Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

KNVB: racistische poster is niet van ons

  •  
20-11-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
124 keer bekeken
  •  
poster300.jpg
Logo KNVB misbruikt voor racistische poster ... Achterhalen 'eigenaar' door KNVB niet gelukt
‘Nederlandse Volk is de Marokkanen meer dan zat Ces’t Ca’ (sic) kopt een poster die online de ronde doet. Na de moord op grensrechter Richard Nieuwenhuizen verscheen de tekst op de racistische website dutchreality.blogspot.nl. Rechts onderaan de poster staat het KNVB-logo, waardoor de indruk wordt gewekt dat de poster van de KNVB afkomstig is. Onder de kop staat: doe mee en hang deze poster achter het raam thuis of bij je vereniging. De voetbalbond neemt nu op Twitter afstand van de tekst en zegt dat de poster niet afkomstig is van de KNVB. Of er verdere stappen worden genomen, is niet bekend.
De KNVB liet via Twitter weten:
RTEmagicC_Schermafbeelding_2013-11-20_om_15.10.16.png
De poster  circuleert al bijna een jaar online. Een Marokkaanse man in Vlaardingen kreeg hem afgelopen week zelfs in zijn brievenbus, zo meldt zijn nichtje Nisse Benhaddaoui op Twitter.
De KNVB heeft haar laten weten dat de poster al geruime tijd bekend is bij de voetbalbond en dat pogingen om de eigenaar te achterhalen niet zijn geslaagd.
De poster:
RTEmagicC_Schermafbeelding_2013-11-20_om_15.22.15.png

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.