Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Koelewijn weg bij NRC, 'verstoorde relatie' met Vandermeersch

  •  
09-10-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
146 keer bekeken
  •  
koel_300.jpg
Journaliste die blunderde met medische toestand prins Friso stapt op
Jannetje Koelewijn, de journaliste die begin dit jaar voor ophef zorgde met berichtgeving over de toestand van de door een ski-ongeluk getroffen prins Friso, stapt op bij NRC Handelsblad. Volgens Koelewijn is er sprake van een onwerkbare situatie met hoofdredacteur Peter Vandermeersch.
Koelewijn berichtte in februari van dit jaar over de situatie van prins Friso, kort nadat deze ernstig ski-ongeluk had gehad. De journaliste kreeg die informatie via haar man, een neurochirurg, die toevallig in Oostenrijk was en sprak met collega’s in Innsbruck waar de prins was opgenomen. NRC Handelsblad bracht die vertrouwelijke gegevens prominent op de voorpagina. Later bleek de informatie verhaal onjuist. Tegen de echtgenoot van Koelewijn. Kees Tulleken, werd een tuchtrechtprocedure gestart wegens schending van het medische beroepsgeheim.
Volgens Koelewijn is de relatie met Peter Vandermeersch verstoord. Laatstgenoemde kwam in een interview met het Belgische tijdschrift Humo onlangs op de kwestie terug. ‘We zijn lelijk in de fout gegaan met de publicatie van fundamenteel foute informatie over de gezondheidstoestand van de prins, die we bekomen hadden op een manier die niet koosjer was. En dan nog op de voorpagina van de krant plaatsten, in een stuk dat een Telegraaf-verhaal leek omdat het de ik-vorm hanteerde.’
Video: Koelewijn en Vandermeersch verdedigen de omstreden onthulling bij De Wereld Draait Door. Vier dagen later erkende Vandermeersch een verkeerde voorstelling van zaken.
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.