0

Koenders: Irak en Mali hebben prioriteit

Nieuwe minister van Buitenlandse Zaken heeft volgende week al ontmoetingen met de NAVO en zijn Franse en Duitse collega's

Bert Koenders is vandaag beëdigd door koning Willem-Alexander als nieuwe minister van Buitenlandse Zaken. Hij leidde afgelopen tijd de VN-vredesmissie in Mali, een ervaring waarvan hij hoopt dat die van pas komt bij de bestrijding van IS. Zijn prioriteit zal de komende tijd voornamelijk gaan naar internationale conflicten als Irak en Mali, maar ook aan de randen van Europa doelend op de instabiele situatie in Libië en Oekraïne.

Volgende week heeft Koenders al een ontmoeting met de secretaris-generaal van de NAVO en ook met zijn Franse en Duitse collega’s. Koenders staat naar eigen zeggen niet voor een eenvoudige klus, maar hij zei dat er veel mogelijkheden en kansen voor Nederland liggen en dat hij zich daarvoor met verve zal inzetten.

Koenders is een ervaren bestuurder en was in het kabinet-Balkenende al drie jaar minister voor Ontwikkelingssamenwerking. Van 1997 tot 2007 zat hij voor de PvdA in de Tweede Kamer. In die tijd hield hij zich vooral bezig met Buitenlandse Zaken. Ook was hij lid van de enquêtecommissie-Srebrenica.
Koenders: Geen eenvoudige klus
Volkskrant: Koenders: internationale conflicten prioriteit

Geef een reactie

Laatste reacties (0)