Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Koenders neemt stokje over van Timmermans'

  •  
14-10-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
koenders300_01.jpg
Bert Koenders gaat vrijdag op sollicitatiegesprek bij premier Rutte voor de functie van minister van Buitenlandse Zaken
PvdA’er Bert Koenders – eerder al minister van Ontwikkelingssamenwerking onder het kabinet-Balkenende IV – gaat aanstaande vrijdag op sollicitatiegesprek bij premier Mark Rutte voor de functie van minister van Buitenlandse Zaken. Dat meldt de Rijksvoorlichtingsdienst. De naam van Koenders gonst al sinds begin september door Den Haag, sinds bekend werd dat minister Frans Timmermans kandidaat is voor een post in de nieuwe Europese Commissie.
Verwacht wordt dat de premier Koenders zal vragen of er zaken zijn uit diens verleden die zijn functioneren als minister van Buitenlandse Zaken in de weg kunnen staan. Mocht Koenders het gesprek goed doorstaan, dan zal hij binnenkort beëdigd worden  als minister door koning Willem-Alexander. Hij verruilt dan zijn functie als hoofd van de VN-missie in Mali voor een ministerspost in Den Haag.
De opvolging van Timmermans moet uiterlijk eind deze maand rond zijn. De nieuwe commissievoorzitter Jean-Claude Juncker heeft gepland om op 1 november te samen met zijn nieuwe commissarissen beëdigd te worden.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.