10

Koenders waarschuwt toeristen

Geen negatief reisadvies voor Frankrijk, maar 'wees op je hoede' ... Minister spreekt bij opening Vakantiebeurs

Bij de opening van de Vakantiebeurs in Utrecht op dinsdag sprak Minister van Buitenlandse Zaken Koenders de reisbranche aan op hun gedeelde belangen: “voorkomen dat Nederlanders in het buitenland in de problemen komen”. Hij zei onder meer dat er geen negatief reisadvies is voor het populaire vakantieland Frankrijk, maar dat reizigers zich wel goed moeten voorbereiden. Dat kan door de reisadviezen van het ministerie op te volgen.

De reisadviezen van Buitenlandse Zaken zijn online te vinden, waaronder via een app. Reizigers kunnen zich online registeren als ze naar Frankrijk gaan, zodat de overheid hen kan informeren over het land waar ze verblijven. 

Koenders’ boodschap luidde:

Doordat het inmiddels zo simpel is online een ticket te boeken, kunnen wij met onze smartphone nú boeken en morgen in Afrika landen. Reizen is zo gemakkelijk geworden dat het buitenland dichterbij is gekomen; mensen denken soms dat ze in verre landen ook in een bekende bubbel zitten. Het is de taak van de overheid en reisorganisaties de voorwaarden te scheppen waarmee reizigers zich goed kunnen voorbereiden.

Rijksoverheid: Minister Koenders opent vakdag van vakantiebeurs 2015: ‘Het buitenland is dichterbij’

Foto: Twitter Travelbloggers

Geef een reactie

Laatste reacties (10)