154

Kok: ‘Europa splijtzwam PVV en kabinet’

Volgens oud-premier Wim Kok zal het verschil in visie op de Europese samenwerking de gedoogconstructie 'kraken'

Oud-premier Wim Kok voorspelt in een interview in het Financieel Dagblad dat donderdag verschijnt dat het verschil in visie over de Europese samenwerking tussen enerzijds het CDA en de VVD en anderzijds de PVV de gedoogconstructie zal doen kraken.

Kok zegt in het interview:

CDA en VVD zien dat het Nederlands belang voor een deel in de kracht van Europese samenwerking ligt, maar de belangrijke gedoogpartij waarop dit kabinet steunt, neemt een radicaal andere houding in. Dat gaat kraken. Als Europees beleid moet worden gevoerd terwijl in de corridors van de Tweede Kamer klinkt dat dit niet in het belang van Nederland is, dan gaat zich dat vroeg of laat binnen de gedoogconstructie wreken. Er zit teveel spanning op een hoofdpaneel van het regeringsbeleid. Dit is het hart van het financieel-economisch beleid en bepalend voor onze toekomst, welvaart en welzijn de komende jaren.

Volgens de oud-premier kan men zich geen fouten permitteren en moet het akkoord van 21 juli over de nieuwe steun voor Griekenland en de verbreding van het noodfonds zo snel mogelijk worden geratificeerd.

Financieel Dagblad: Wim Kok: ‘Rol PVV gaat kraken in coalitie’

Geef een reactie

Laatste reacties (154)