Laatste update 20 januari 2016, 23:28
24

Koken tegen islamofobie

Britse moslimorganisatie biedt EDL diner en goed gesprek aan

Een moslimorganisatie uit het Britse Preston, de Light Foundation, heeft goede hoop de banden met de notoire “islamcritici” van de English Defence League aan te halen. Om de almaar oplopende spanning wat uit de lucht te halen, heeft de Light Foundation de EDL uitgenodigd voor een etentje en een goed gesprek.

De uitnodiging komt in aanloop naar een protestmars van de EDL in Preston, die gepland staat voor 20 februari. De EDL wil met de mars niet alleen ageren tegen moslims in het algemeen, maar zegt ook aandacht te willen vragen voor no-go areas in Preston. Gebieden die er volgens de Light Foundation helemaal niet zijn.

Oprichter van de Light Foundation Nadeem Ashfaw zegt over de uitnodiging:

We nodigen de EDL uit voor een besloten maaltijd, zodat we een waardig en respectvol gesprek kunnen voeren. De politie mag daarbij aanwezig zijn, als de EDL dat op prijs stelt.

We willen de leiders van de groep graag ontmoeten en hen ervan verzekeren dat hier geen no-go areas zijn en dat het geen geradicaliseerd gebied is.

We willen graag dat ze contacten hebben binnen de moslimgemeenschap.

Als het lukt om dit etentje te plannen voor hun mars, lukt het ons hopelijk hen die uit het hoofd te praten.

Het is niet bedoeld als vergadering. We willen voor ze koken en gewoon een vriendelijk gesprek aangaan, waarin we hopelijk wat muren kunnen afbreken.

We hebben dit soort ontmoetingen maandelijks met groepen met een andere afkomst of religie. Daarin praten we over de misstanden en misverstanden in de wereld.

De EDL heeft laten weten over de uitnodiging na te denken.

 

Bron
Cc-foto

Geef een reactie

Laatste reacties (24)