Laatste update 13:11
56

Koning door het stof: ‘Het doet pijn uw vertrouwen beschaamd te hebben’

“Het doet pijn uw vertrouwen in ons beschaamd te hebben”, zegt koning Willem-Alexander woensdag in een verklaring. “Onze reis naar Griekenland heeft bij heel veel Nederlanders hevige reacties opgeroepen.”

“Ook al paste de reis binnen de voorschriften, het was heel onverstandig om geen rekening te houden met de inwerking van de nieuwe beperkingen op onze samenleving. Ons eigen besluit om terug te keren is genomen vanuit het besef dat we niet hadden moeten gaan”, aldus de koning die afsloot met de woorden: “We zijn betrokken, maar niet onfeilbaar.

De koning kwam vrijdag in opspraak toen bleek dat hij met zijn gezin was afgereisd naar Griekenland, waar code geel geldt. Het kabinet ontraadt naar oranje gebieden te gaan en ontmoedigt reizen in het algemeen.

Nadat er een storm van kritiek opstak, besloot de Koning op zaterdag terug te keren. De prinsessen Amalia en Alexia bleven nog enkele dagen langer in Griekenland. Zij vlogen dinsdagavond terug. Premier Mark Rutte erkende dit weekend dat hij een ‘verkeerde inschatting‘ had gemaakt bij de vakantie van de koning.


Video niet zichtbaar? Pas je cookie-instellingen aan of klik hier.

Geef een reactie

Laatste reacties (56)