Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Koning waarschuwt voor doorgeslagen jacht naar geluk en succes

  •  
25-12-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
89 keer bekeken
  •  
koningwimlex
Tijdens zijn Kersttoespraak drukte Koning Willem-Alexander de kijkers woensdag op het hart dat het streven naar geluk geen obsessie mag worden. “Ook verdriet mag er zijn. Ook twijfels en gevoelens van eenzaamheid mogen er zijn. Ook mislukkingen en tegenslagen horen bij het leven.” In de jacht naar geluk en succes kunnen we onszelf soms voorbijlopen, meent de Koning.
" “We willen als vrije mensen het beste uit het leven halen, en verwijten het onszelf als dat niet lukt. We spiegelen ons aan anderen, leggen de lat hoog en presenteren graag een perfecte versie van onszelf aan de buitenwereld. Alsof er een taboe rust op onzekerheid en tekortkomingen. Maar niemand is perfect. Gelukkig maar.”"
De Koning richtte zich met zijn oproep specifiek op jonge mensen. “Trek het je niet teveel aan als het eens tegenzit. Geef jezelf wat ruimte. Het is oké. Geluk laat zich niet dwingen. Het is ongrijpbaar.”
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.