201

‘Koningin ook in kersttoespraak gecensureerd’

Update: Oosterhuis: censuur mijn interpretatie ... [Video] Vriend Huub Oosterhuis doet een boekje open

Huub Oosterhuis, een vertrouweling van koningin Beatrix, heeft gezegd dat de koningin ook in de door haar zelf geschreven kersttoespraken wordt gecensureerd.

Dat deed hij in het EO-programma Blauw bloed. Oosterhuis:

Iemand (red: de koningin) die onze geestverwant is als het gaat om bezorgdheid, de beschaving, over solidariteit, wederzijds respect en tolerantie. Daar gaan haar toespraken over. En ik weet dat ze het daar moeilijk mee heeft. Dat wordt met argusogen gevolgd door dit kabinet, en de PVV met name.

Een verslaggever stelde de volgende vraag: “U doelde net op haar toespraken, ik denk dat u haar kersttoespraak bedoelt, die zij zelf schrijft. Wat vindt u daarvan?” Oosterhuis antwoordde daarop:

Die vind ik heel goed. Maar ik heb dit jaar gemerkt, toen ik haar hoorde, dat ze zwaar gecensureerd wordt. En dat is ook zo. Zij heeft allerlei dingen niet kunnen zeggen die ze wel wou zeggen. Omdat de PVV het er niet mee eens zou zijn.

Update 20-1 Huub Oosterhuis heeft een verklaring uitgegeven, waarin hij zegt dat sprake is van zijn ‘persoonlijke interpretatie’.

Geef een reactie

Laatste reacties (201)