Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Koningin schuwt hoofddoek weer niet

  •  
12-01-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
100 keer bekeken
  •  
BNNVARA fallback image
Update: Koningin noemt ophef 'echte onzin'... Ondanks kritieken PVV draagt Hare Majesteit bij bezoek aan moskee in Oman wederom een sluier
Koningin Beatrix zal donderdag bij haar bezoek aan de Sultan Qaboos moskee in Muscat, de hoofdstad van Oman, wederom een hoofddoek over haar hoed dragen. Dat meldt onder meer de Volkskrant. Een eerder bezoek aan een moskee in Abu Dhabi waarbij de koningin tevens gesluierd was, was aanleiding voor de PVV om Kamervragen te stellen.
Update 10.15:
Koningin Beatrix heeft donderdag een reactie gegeven op de commotie rondom de ‘sjaal’. Ze noemde het ‘echte onzin’ en verzuchtte waar ze zich tegenwoordig nog door moet laten verrassen. Maxima stelde dat in de Emiraten en Oman juist de mannen zich zorgen moeten maken. Twee derde van de studenten is er vrouw en zeventig procent van de ondernemers ook. Dat meldt het ANP.
Donderdag draagt de koningin een rode sjaal over haar hoed, zo schrijft de Volkskrant. Ook prinses Maxima zal haar hoofd bedekken.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.