17

Koninginnedag

Oranjes naar Rhenen en Veenendaal ... Koninginnenacht rustig verlopen

Het roerige verloop van de eerste maanden van 2012 lijkt nauwelijks een schaduw te werpen op Koninginnedag. Het lijkt overal een gemoedelijk feest te worden en de weergoden lijken eveneens goed geluimd.


Koningin Beatrix viert Koninginnedag in de Utrechtse plaatsen Rhenen en Veenendaal. Rond 10.00 uur arriveren de koningin en andere leden van de koninklijke familie in Rhenen. Zo’n twee uur later is Veenendaal aan de beurt. In beide plaatsen zullen de Oranjes op allerlei activiteiten worden getrakteerd.
Mabel, de echtgenote van de verongelukte prins Friso, en hun kinderen zijn er vandaag niet bij. Ook Pieter van Vollenhoven en prinses Anita ontbreken. De maandag 73 geworden Van Vollenhoven heeft een ontsteking aan zijn voet. Anita, de vrouw van prins Pieter-Christiaan, heeft een longontsteking en is de hele dag afwezig, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst. (NRC)

Koninginnenacht

Volgens de politie is Koninginnenacht rustig verlopen, meldt NU.nl. Het Life I Live Festival in Den Haag is vannacht zonder grote incidenten verlopen. Het evenement tijdens Koninginnenacht verliep ‘over het algemeen ontspannen en gezellig’. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

De politie hield tijdens het evenement 23 verdachten aan voor verschillende strafbare feiten, zoals belediging en openlijk geweld. Vorig jaar werden nog ruim dertig verdachten aangehouden en het jaar daarvoor zestig.
Ook in Utrecht was het vooral bij de buitenpodia erg druk, zo meldt de NOS. Daarom werd ook daar een deel van het centrum afgesloten. In de loop van de nacht werd het rustiger, mede door het beleid van de gemeente die had verkondigd dat het om 01.00 uur rustig moest zijn.

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (17)