Laatste update 15:29
59

Koninklijke Horeca Nederland roept leden op tot negeren maatregelen

Koninklijke Horeca Nederland kiest voor een minder koninklijke weg als protest tegen de te verwachten maatregelen om het coronavirus te bestrijden. In een persbericht – “De grens is bereikt! De horeca gaat hélemaal niet dicht om 19:00 uur!” – roept de ondernemersvereniging op de overheidsmaatregelen te negeren.

KHN begrijpt heel goed dat veel horecaondernemers de keuze zullen maken om gewoon open te blijven en heeft daar alle begrip voor. Dit gaat om overleven. De financiële compensatie vanuit de overheid is nooit in de buurt van 100% gekomen en ook de financiële rek is eruit! De grens van het betamelijke is bereikt. KHN is er voorstander van om horecaondernemers en gasten er samen uit te laten komen als er nieuwe beperkingen komen; een bezoek aan de horeca is én blijft een vrije keuze. De overheid is hierbij niet nodig.

Bij Omroep Brabant dreigt de voorzitter van de afdeling Eindhoven van de ondernemersbond met harde acties.

“Alle steunmaatregelen zijn allemaal weg”, stelt Bakker. “Alles is weggevallen. Laat de horeca maar gewoon doodvallen, denken ze. Misschien moet de horeca gewoon eens het hele land platleggen. Kijken wat er dan gebeurt. Zulke geluiden gaan er nu op. Toen de boeren iets wilden, gingen ze massaal de snelwegen op. Toen was Den Haag ineens wel bereid om te praten. Misschien moeten we dat ook eens een keer doen.”

Naar verwachting maakt het kabinet om 19:00 uur bekend dat horecazaken voortaan na 19 uur moeten sluiten. De maatregel duurt minimaal drie weken.

cc-foto: Roel Wijnants

Geef een reactie

Laatste reacties (59)