Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kooijmans weerspreekt De Hoop Scheffer

  •  
16-02-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
66 keer bekeken
  •  
merkel_300_06.jpg
De Hoop Scheffer beweerde dat ook Kooijmans geweld in Irak legitiem vond. Leerstoel De Hoop Scheffer in Leiden is naar Kooijmans vernoemd
Pieter Kooijmans, oud-minister van Buitenlandse Zaken, neemt afstand van Jaap de Hoop Scheffers bewering dat de inval in Irak wel degelijk gerechtvaardigd was. De Hoop Scheffer bekleedt op het moment de leerstoel die naar Kooijmans is vernoemd aan de Universiteit Leiden.
Deze week in Vrij Nederland reageert Pieter Kooijmans:
‘De situatie was niet vergelijkbaar. Na de Golfoorlog is er in Irak een aantal malen gebombardeerd door de Britten en de Amerikanen wanneer bepaalde resoluties waren genegeerd. Maar dat waren eenmalig acties. Dat is héél wat anders dan een inval om regime change tot stand te brengen. Daar ben ik altijd tegen geweest.
Ironisch genoeg is het uitgerekend De Hoop Scheffer die nu in Leiden de Kooijmans-leerstoel ‘voor vrede, recht en veiligheid’ bekleedt, tot groeiende verontwaardiging van hoogleraren en studenten, die via brieven in het studentenblad Mare om zijn ontslag vroegen. Vanmiddag vanaf 15.30 uur debatteert de Tweede Kamer over het rapport van de Commissie-de Wit. Het debat is live te volgen via politiek24.nl

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.