Laatste update 22 juli 2016, 12:28
3

&… Koorddanser steekt Niagarawaterval over

Amsterdam registreert sekswerkers ... Aantal gezakte vmbo'ers verdubbeld ... VS erkent vechtmissies Jemen en Somaliƫ ... Heet Brinkmans partij Democratisch Politiek Keerpunt? ... Consumentenbond waarschuwt voor Dislike-button

Meer nieuws van vandaag


De Amerikaan Nik Wallenda is gisteravond de Niagara-watervallen overgestoken, balancerend op een 5 centimeter dikke kabel. De tocht van 550 meter was een unicum: nog nooit maakte iemand op die plaats lopend over een koord de overtocht van de Verenigde Staten naar Canada. (Volkskrant)

Oudste huis in Amsterdam ontdekt – Het oudste woonhuis in Amsterdam staat aan de Warmoesstraat 90 en is 527 jaar oud. Uit onderzoek blijkt dat het pand bijna 50 jaar ouder is dan het huis waarvan men eerder vermoedde dat het het oudste van de hoofdstad was. (RTL)

Amsterdam registreert sekswerkers, als enige –Seksexploitanten in Amsterdam moeten vanaf begin volgend jaar op hun tellen passen. In de hoofdstad wordt dan onder meer de fel bediscussieerde registratieplicht voor prostituees ingevoerd. Dit ondanks het feit dat de nieuwe landelijke prostitutiewet, waar de maatregel deel van uitmaakt, in de rest van het land nog niet is ingevoerd. (Trouw)

Aantal gezakte vmbo’ers verdubbeld – Afgelopen woensdag kregen ruim 100.000 VMBO-scholieren de uitslag van hun eindexamen. En wat bleek: ruim 1 op de 10 leerlingen is gezakt. Dit is een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar toen 1 op de 20 vmbo-scholieren teleurgesteld moest worden. Het lijkt erop dat de strengere exameneisen die dit jaar zijn ingegaan – gemiddeld moeten leerlingen voor de vakken van het centraal schriftelijk eindexamen een 5,5 halen – hun tol hebben geëist. Over de gevolgen hiervan een gesprek met Ton van Haperen op Radio1. Hij is docent economie op een middelbare school en vakdidacticus aan de Universiteit Leiden. (Radio1 – Tros Nieuwsshow)

VS erkent vechtmissies in Jemen en Somalië – Het Witte Huis heeft voor het eerst gedeeltelijke openheid van zaken gegeven over geheime Amerikaanse militaire operaties tegen Al-Qaeda in Jemen en Somalië. Dat meldt het persbureau AP op basis van bronnen bij de Amerikaanse regering. (Volkskrant)

Nieuwe partij Brinkman heet (mogelijk) Democratisch Politiek Keerpunt – Het lijkt erop dat de nieuwe fusiepartij van Hero Brinkman Democratisch Politiek Keerpunt gaat heten. Deze naam werd onlangs in het handelsregister ingeschreven met als vestigingsadres het Binnenhof in Den Haag. Dat was ook het geval bij Brinkmans Onafhankelijke Burger Partij (OBP). (Metro)

Consumentenbond waarschuwt voor dislike-knop Facebook – De consumentenbond waarschuwt gebruikers van Facebook voor een dislike (vind niet leuk)-knop die op het sociale netwerk kan worden toegevoegd. De applicatie ‘Enable Dislike Button’ doet niet goed wat het belooft, maar stuurt wel automatisch een uitnodiging naar alle vrienden om de app ook te gebruiken. (Trouw)

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (3)