Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Koper heeft lak aan verplicht energielabel

  •  
22-12-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
74 keer bekeken
  •  
huismetzonnepaneel_300.jpg
Het energielabel dat laat zien hoe zuinig een huis is, wordt door een koper nauwelijks als een meerwaarde beschouwd
Het energielabel op koophuizen dat sinds 1 januari 2008 verplicht is voor verkopers en verhuurders van woningen, is geen succes. Dat meldt de NOS. Tussen 2008 en 2010 is hooguit één op de vijf huizen met een energielabel verkocht.
Het keurmerk is verplicht voor huizen die ouder zijn dan tien jaar, maar wie niet aan die verplichting voldoet krijgt geen sancties opgelegd. Energiebedrijven willen nu strengere regels en sancties opstellen, zoals boetes en hogere belastingen voor kopers die geen energielabel aanschaffen.
Het energielabel werd ingevoerd voor energiebesparing en om klimaatverandering tegen te gaan. Van te voren werd verwacht dat zuinigere woningen gemakkelijker verkocht of verhuurd zouden worden en dat de waarde er van zou stijgen. Woonlasten bestaan namelijk voor een belangrijk deel uit energiekosten. Het energielabel laat zo in één oog opslag zien hoe zuinig een huis is. NOS: Energielabel koophuizen geen succes cc-foto: Dave Dugdale / solardave.com

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.