48

Koppejan: ‘Alleen bij grote meerderheid congres stem ik voor’

Update 22:00 uur: VIDEO: Koppejan geïnterviewd in 'Altijd wat' ... Koppejan stemt alleen voor het regeerakkoord als een grote meerderheid van het congres daarvoor is ... Eerder zei hij dat hij in de Tweede Kamer blijft, ook als het CDA gaat samenwerken met PVV

Eén van de twee CDA-dissidenten, Ad Koppejan, heeft aangekondigd geen afstand te doen van zijn partij. Ook niet wanneer een meerderheid van de CDA-leden voor het akkoord stemt tijdens het congres aanstaande zaterdag. Koppejan is van plan in de Tweede Kamer te blijven en zijn partij te steunen.


Update 22:00 uur: Ad Koppejan werd vanavond geïnterviewd in het NCRV-programma ‘Altijd wat’. Hij vertelt dat hij vindt dat je in de politiek bereid moet zijn om persoonlijke offers te brengen. Dat realiseerde hij zich toen hij zijn bezwaren tegen het huidige regeerakkoord kenbaar maakte. Koppejan vindt dat het CDA niemand in de samenleving mag uitsluiten en dat Wilders dat wel doet. Presentatrice Ghislaine Plag zei na het opgenomen interview dat de redactie Koppejan gebeld had na de krantenberichten van vandaag. Koppejan benadrukt e in dat gesprek dat hij alleen voor het regeerakkoord zal stemmen als een grote meerderheid van het CDA-congres daarvoor is, niet bij een nipte meerderheid. Wat in dit geval ‘groot’ is heeft hij daarbij niet aangegeven.

Koppejan eerder:

Ik blijf absoluut in de Kamer. Alleen voor het CDA. Ik ben een christen-democraat in hart en nieren en voor mij is er geen andere partij”

Ad Koppejan zal, indien het congres voor het akkoord stemt, met het congres meestemmen tijdens de fractievergadering volgende week.

Eerder maakte Ab Klink in EenVandaag bekend dat er veel druk is uitgeoefend op CDA-fractieleden om voor het PVC-akkoord te stemmen. Klink, Koppejan en Kathleen Ferrier, de toenmalige drie dissidenten, zijn zelfs bedreigd met royement.
Parool: Koppejan blijft in CDA

Geef een reactie

Laatste reacties (48)