39

Koppejan: ‘Groei PVV is schuld CDA’

Favoriet voor het CDA partijvoorzitterschap is Ruth Peetoom die net als Koppejan tegen samenwerking met de PVV stemde

In de strijdt voor het partijvoorzitterschap komt de verdeeldheid in de partij die al zichtbaar was op het partijcongres weer aan de oppervlakte. Ad Koppejan zegt zaterdag in een interview in Trouw dat de groei van de PVV te wijten is aan het gebrek aan visie bij het CDA.

In het interview zegt Ad Koppejan dat het ‘vijf voor twaalf’ is voor zijn partij. “We hebben geen eigen verhaal, geen eigen gezicht, geen visie op de toekomst. We waren een VVD-light, zoals CDA-rapporteur Frissen verklaarde.”

In Vrij Nederland leverde oud CDA minster Ab Klink gelijke kritieken.

Het CDA dreigt zich, omwille van het gedoogakkoord met Geert Wilders, ‘volstrekt ongeloofwaardig’ te maken, zei hij. “We hebben drie jaar geruzied met de PvdA over de versoepeling van het ontslagrecht en dat punt nu gewoon aan Wilders weggegeven.” Ook vindt hij dat het CDA het heeft laten liggen in het debat over de multiculturele samenleving. “De ambitie om echt te onderzoeken hoe we ons tot de islam verhouden, was afwezig. Het leefde niet. De drive ontbrak.”


Zaterdag kiest het CDA een nieuwe partijvoorzitter en voor het eerst mogen de leden zelf bepalen wie gaat besturen. Voorheen wees een commissie de nieuwe voorzitter aan. Favoriet is Ruth Peetoom die net als Koppejan tegen samenwerking met de PVV stemde.

Trouw: Koppejan: Het is vijf voor twaalf voor het CDA

Geef een reactie

Laatste reacties (39)