Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Koppejan wil dat CDA terugkeert naar het midden

  •  
03-03-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
82 keer bekeken
  •  
ANP-Koppejan_300.jpg
CDA-dissident wil onderscheiding met VVD op immateriële onderwerpen. Anders zou CDA van het toneel verdwijnen
Voor CDA-Kamerlid Ad Koppejan is de desastreuze verkiezingsuitslag het teken dat er binnen zijn partij een fundamentele discussie gevoerd moet worden over de visie en de koers. De CDA-dissident die lange tijd zijn twijfels had over het gedoogkabinet wil dat het CDA terugkeert naar het midden van het politieke spectrum.
Koppejan vindt dat het CDA te veel is opgeschoven naar rechts. Uit de verkiezingsuitslag bleek dat veel CDA-kiezers zijn overgelopen naar de VVD. Op zijn weblog roept Koppejan op tot een eerlijk debat zonder vriendjespolitiek:
Ik wil dat er zonder remmingen en taboes gepraat gaat worden over een nieuwe koers en visie van het CDA. Het is tijd voor politieke vernieuwing. Daarbij is geen ruimte voor vriendjespolitiek”, stelt de CDA’er.
Om weer het verschil te maken met de VVD vindt hij dat zijn partij zich moet onderscheiden op immateriële onderwerpen; een gemeenschappelijk ideaal die het eigen belang en het groepsbelang overstijgt.
Als het CDA dezelfde koers aanhoudt vreest Koppejan dat zijn partij wordt opgeslokt in de marge van de Nederlandse politiek. Nogmaals stipt hij ook de partijcultuur aan die de afgelopen tijd te veel op macht gebaseerd zou zijn. In de toekomst ziet hij graag een partij waarin de elementen kleurrijk, sociaal en duurzaam centraal staan. Nu.nl: Koppejan wil cda afstand neemt van rechts

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.