Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Koppen rollen bij Humanitas DMH na graai-rel

  •  
16-09-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
90 keer bekeken
  •  
hum_300.jpg
Peperdure interim-bestuurder weg na bedreigingen ... Raad van Toezicht stapt op
Interim-bestuurder Raimond Nicodem en de voltallige Raad van Toezicht leggen hun functies neer bij gehandicaptenzorginstelling Humanitas DMH. Nicodem stapt op wegens bedreigingen aan zijn gezin.
Toezichthouder Jos Baardemans is maandag per direct afgetreden uit de raad van toezicht om als waarnemend bestuurder aan de slag te gaan. ‘Hij is met nadruk tijdelijk aangesteld, zodat de toko blijft doordraaien’, aldus een woordvoerster. ‘De organisatie kan in zo’n crisis niet als een stuurloos schip ronddrijven.’ De overige vijf toezichthouders zullen de komende maanden stapsgewijs worden vervangen door nieuw bloed.
Zaterdag onthulde de Volkskrant dat Nicodem bijna een ton per maand ontving als vergoeding voor zin werkzaamheden. Een assistente van hem ontving 35.000 euro per maand. Nicodem declareerde in juli 313,5 gewerkte uren. Dat zou betekenen dat hij zonder ooit een rustdag te houden iedere dag tien uur werkte. De tarieven waren goedgekeurd door de raad. Volgens een woordvoerster van de raad was aan het werk een maximumvergoeding van 250.000 euro verbonden.
RTEmagicC_hum_int.jpg
Humanitas DMH is een kleinschalige organisatie die landelijk werkt. ‘DMH’ staat voor Dienstverlening aan Mensen met een Handicap.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.