29

Koppen rollen bij Humanitas DMH na graai-rel

Peperdure interim-bestuurder weg na bedreigingen ... Raad van Toezicht stapt op

Interim-bestuurder Raimond Nicodem en de voltallige Raad van Toezicht leggen hun functies neer bij gehandicaptenzorginstelling Humanitas DMH. Nicodem stapt op wegens bedreigingen aan zijn gezin.

De Volkskrant meldt:

Toezichthouder Jos Baardemans is maandag per direct afgetreden uit de raad van toezicht om als waarnemend bestuurder aan de slag te gaan. ‘Hij is met nadruk tijdelijk aangesteld, zodat de toko blijft doordraaien’, aldus een woordvoerster. ‘De organisatie kan in zo’n crisis niet als een stuurloos schip ronddrijven.’ De overige vijf toezichthouders zullen de komende maanden stapsgewijs worden vervangen door nieuw bloed.

Beeld: Humanitas DMHZaterdag onthulde de Volkskrant dat Nicodem bijna een ton per maand ontving als vergoeding voor zin werkzaamheden. Een assistente van hem ontving 35.000 euro per maand. Nicodem declareerde in juli 313,5 gewerkte uren. Dat zou betekenen dat hij zonder ooit een rustdag te houden iedere dag tien uur werkte. De tarieven waren goedgekeurd door de raad. Volgens een woordvoerster van de raad was aan het werk een maximumvergoeding van 250.000 euro verbonden.

Humanitas DMH is een kleinschalige organisatie die landelijk werkt. ‘DMH’ staat voor Dienstverlening aan Mensen met een Handicap.

Geef een reactie

Laatste reacties (29)