64

Koranverbrander geïnspireerd door Wilders

Homo-hatende dominee: 'we moeten doen wat Wilders zegt'

Terwijl CDA-leider Verhagen een akkoord sluit met Wilders en zegt diens opvattingen te respecteren blijken diezelfde opvattingen in de Verenigde Staten inspiratie voor een nazi-achtige boekverbranding.


Een Amerikaanse dominee roept op gedaan om bij wijze van ‘herdenking’ van de terreuraanslagen van 11 september op die dag exemplaren van de koran te verbranden.

De Pers schrijft:

De organisatie in Gainesville (Florida) beschouwt de islam als geloof van de duivel. De groepering nodigt op internet christenen uit voor de Internationale Verbrand Een Koran Dag, van 18.00 tot 21.00 uur bij het kerkgebouw van het zogenoemde Dove World Outreach Center.

Wilders, die verkondigt dat de koran inspireert tot terreur en daarom verboden moet worden, blijkt zelf een groot inspirator van de dominee in kwestie. Op zijn site zegt dominee onder meer onder de kop ‘Deporteer moslims, stop moslim-immigratie, radicale actie voor wanhopige tijden’:

Om Europa te redden moeten ze doen wat Geert Wilders voorstelt, iets radicaals. Hij heeft wilde ideeën maar als ze dat zouden doen, en wel meteen, dan zouden ze het kunnen redden.

Op een andere pagina zet hij met instemming  de video van een lezing van Wilders tijdens zijn toernee door Amerika waarin hij waarschuwt dat Europa ten onder gaat en ‘waarschuwt’ dat de islam geen religie is, het standpunt waar het CDA en VVD nu respect voor hebben.

De boekverbranding werd in de jaren dertig toegepast door de nazi’s om zich te ontdoen van joodse en linkse boeken.

Volgens het ministerie van Justitie had Wilders ooit zelf het plan om een koran te verbranden en dat beeld in Fitna op te nemen. Wilders ontkende dat maar blijkt nu  inspirator van iemand die het wel wil gaan doen.

De Amerikaanse dominee in kwestie voert overigens, zoals meer Amerikaanse fans van de PVV-leider, ook hevig actie tegen homo’s.

Grote religieuze organisaties protesteren tegen de geplande koranverbranding. Amerikaanse moslims roepen op om in plaats daarvan vriendschapsdiners te organiseren.

Geef een reactie

Laatste reacties (64)