Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Korpschef: ouders, houd uw kroost in bedwang tijdens jaarwisseling

  •  
31-12-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3152880243_88d5e68681_z
Ook dit jaar is het weer raak tijdens de laatste dagen van het oude jaar. In Groningen was het onrustig door jongeren die straatvuren aanrichtten, op meerdere plekken in het land gingen auto’s in vlammen op en dan moet oudejaarsnacht nog beginnen. Landelijk korpschef van de politiek Erik Akerboom stelde de situatie aan de kaak in een tweet.
Ruim 6500 van zijn collega’s zullen tijdens oud en nieuw aan het werk zijn om de boel ordentelijk te laten verlopen, waarbij hij terecht wijst op het feit dat het wel een risicowedstrijd lijkt. Opmerkelijk is zijn oproep aan ouders (en feestvierders) om hun kroost in bedwang te houden.
Gemiddeld levert een regenachtige oud en nieuw zo’n tien miljoen schade op aan auto’s, huizen en persoonlijke bezittingen. Als het droog is, loopt dat bedrag al snel op naar vijftien miljoen, met als uitschieter de jaarwisseling van 2010/2011, toen voor twintig miljoen euro werd vernield.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.