164

Korpschef teruggefloten om kritische PVV-tweet

Blijft benoemen politieke stroming Wilders taboe?

Districtschef Gerda Dijksman van de politie Zuidwest Drenthe is door burgemeester Sicko Heldoorn (PvdA) van de gemeente Assen gebeld over een tweet. Hij was er niet blij mee.

In de bewuste tweet benoemde Dijksman de politieke stroming waar de PVV deel van uitmaakt. 

Politiek is nu goed wakker en buitelt over elkaar als het gaat om terechte zorg over fascistische pvv

Dergelijke teksten passen niet bij haar functie, meende burgemeester Heldoorn dinsdag. Dijksman erkende dat, meldt De Pers. Het is niet bekend of Heldoorn boos was over de aanduiding of het feit dat Dijksman zorg uitte over de partij. Of allebei.

Het benoemen van de politieke stroming waar de PVV toe te rekenen valt is in Nederland slechts toegestaan als het om vergelijkbare partijen in het buitenland gaat, bijvoorbeeld de Italiaanse Lega Nord of de Israëlische Kach-beweging (waar de bondgenoot van Wilders, de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Lieberman, lid van was).

Politieke uitlatingen van korpschefs komen vaker voor. Eerder gebruikte de PVV in een verkiezingsspotje beelden van de Amsterdamse korpschef Welten omdat deze in het openbaar toenmalig burgemeester Cohen bekritiseerde.

Maar als de kritiek de andere kant uitgaat is dat verboden: Wilders eist zoals gebruikelijk inmiddels het ontslag van Dijksman.

Geef een reactie

Laatste reacties (164)