Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Korten ziekenhuizen kost banen

  •  
09-01-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Flickr_Verpleegster_Lower_Columbia_College_300.jpg
Ziekenhuizen schrappen banen om bezuiniging van ruim 300 miljoen het hoofd te bieden
Ziekenhuizen moeten de komende tijd een paar duizend banen schrappen. Veelal zal dat via natuurlijk verloop gaan, maar een aantal ziekenhuizen denkt dat gedwongen ontslagen onontkoombaar zijn. Dat blijkt uit een enquête die de NOS heeft gehouden onder alle ziekenhuizen in Nederland. Ziekenhuizen nemen deze maatregel om een door het ministerie van VWS opgelegde korting van ruim 300 miljoen euro het hoofd te bieden, aldus de NOS.
De NOS heeft alle 92 ziekenhuizen gevraagd waar ze dat geld vandaan denken te halen. Veertig ziekenhuizen hebben inhoudelijk gereageerd. Dertig daarvan noemen de korting een groot probleem. 
Ruim de helft van de ziekenhuizen die de enquête invulden, gaat er van uit dat zij banen moeten schrappen. Zes ziekenhuizen denken dat ze daadwerkelijk personeel moeten ontslaan, zeventien hopen het op te kunnen lossen door natuurlijk verloop. Per ziekenhuis gaat het dan om tientallen banen, landelijk zijn dat er gauw een paar duizend.

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.