Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Koud? Trek een trui aan!

  •  
10-02-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
warmetruiendag_groenlinks300.jpg
Het is Warme Truiendag: Trui aan, verwarming paar graadjes lager, bespaar 7 procent energie per graad
Het is koud, heel koud, dus de verleiding is groot op de verwarming op hóóg te zetten. Maar daardoor wordt energieverbruik ook weer hoger. Gelukkig zijn er ook andere manieren om warm te blijven. Het liefst wil je de hele dag tegen je geliefde aan liggen, maar wereldse zaken zullen dat verhinderen. Een lekker dikke, warme trui kan een goed surrogaat zijn.
Vandaag is het warme truiendag. Een dag waarop we allemaal zuiniger met energie om kunnen gaan door eenvoudigweg een warme trui aan te trekken en de verwarming een tikje lager te zetten.
De organisatie op warmetruiendag.nl :
Op Warme Truiendag vieren we jaarlijks de verjaardag van het Kyotoprotocol. We gaan zelf aan de slag voor het klimaat. Dat doen we door een trui aan te trekken, de verwarming één of twee graden lager te zetten, en door zoveel mogelijk andere mensen op het belang van energie besparen te attenderen. Er worden 10 februari in het hele land verschillende Warme Truiendagacties georganiseerd.
De Tweede Kamerfractie van GroenLinks maakte bijvoorbeeld gisteren al deze foto van haar warme truieninitiatief:
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.