96

KOZP wil betere beveiliging, discussieavond Hengelo afgeblazen

Kick Out Zwarte Piet (KOZP) wil de eigen demonstranten gaan beveiligen tegen extremisten die geweld gebruiken. De actiegroep twijfelt of de politie genoeg doet om KOZP te beschermen. “We willen extra beschermd worden. Als de politie dit niet gaat doen, gaan we het zelf doen”, verklaart voorman Jerry Afriyie tegenover RTL Nieuws.

Afgelopen vrijdag was KOZP het doelwit van tientallen extremisten die probeerden om met knuppels en zwaar vuurwerk bij het congres van de vreedzame actiegroep binnen te dringen. De relschoppers vernielden onder meer de auto van Mitchell Esajas. De politie arresteerde vijf relschoppers tussen de 13 en 37 jaar.

Het gevolg van deze gewelddadige actie werd dit weekend al duidelijk in Hengelo, schrijft Tubantia. Gemeenteraadsleden zegden af voor een discussie met Afriyie die voor maandagavond gepland stond. Burgemeester Sander Schelberg (VVD) vreesde voor rellen en vroeg daarom of deelname van gemeenteraadsleden ‘wel verstandig is’.

Jerry Afriyie van Kick Out Zwarte Piet baalt van de afzegging: “Ik word monddood gemaakt in Hengelo. Hengelo moet niet denken dat we de stad nu vergeten. Wij voeren een landelijke campagne tegen Zwarte Piet. Ik wilde een dialoog aangaan, ook met de PVV, maar dat kan nu niet meer. Jammer.”

Geef een reactie

Laatste reacties (96)