Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

KPN komt met 'NSA-veilige' telefoon

  •  
19-02-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Flickr_KPN_LukePricePhotography_300
App versleutelt informatie voordat die wordt verzonden
KPN gaat een nieuwe telefoondienst aanbieden die (bijna) niet af te luisteren is. Daarnaast komt het telecombedrijf met de eerste “NSA-veilige” smartphone. Dat meldt de Belgische krant De Morgen.
KPN werkt hierbij samen met Silent Circle, opgericht door een Amerikaanse privacygoeroe en ex-commando. Dat bedrijf maakt applicaties die het telefoon-, sms- en e-mailverkeer op alle bestaande telefoons versleutelen, schrijft De Morgen. De truc van Silent Circle is dat de communicatie direct op de telefoon versleuteld wordt en pas door de telefoon van de ontvanger weer wordt ontcijferd.
In eerste instantie zal KPN de apps gaan verkopen. Later stadium zou de telecomreus ook de zogeheten Blackphone zelf gaan verkopen. Die wordt volgende week gepresenteerd op het Mobile World Congress in Barcelona. De apps van Silent Circle kosten ongeveer 10 dollar per maand. KPN zal een vergelijkbaar bedrag in euro’s vragen, aldus De Morgen. De Morgen: Spionagevrije Blackphone binnenkort op de markt

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.