Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

KPN leverde klanten lekke modems

  •  
18-08-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
modem_300.jpg
Tienduizenden klanten slecht beveiligd tegen inbraak
KPN heeft in 2008 onder klanten tienduizenden modems uitgedeeld die slecht beveiligd zijn. Het bijbehorende wacht ziet er veilig uit maar is met een trucje eenvoudig te achterhalen op basis van de naam van het wifi-netwerk. Er zijn zelfs websites en sms=diensten die de wachtwoorden op verzoek berekenen.
Het beveiligingslek wordt onthuld door RTL Nieuws.
Het beveiligingslek werd in 2008 al ontdekt, maar nooit gedicht. Zo’n 300.000 klanten van KPN hadden toen een Thomson modem. KPN heeft toen alle klanten een brief en e-mail gestuurd waarin op het lek gewezen werd. Ook kregen klanten het advies om de naam van het draadloze netwerk en het wachtwoord aan te passen. KPN deelt al enkele jaren andere modems uit die het probleem niet hebben. Toch staan er nog heel veel oudere Speedtouch modems bij KPN klanten.
RTL Nieuws biedt een handleiding om de wachtwoorden te wijzigen.
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.