5

&… Kraai vindt ijspret uit

Zweeds Dagblad begaat flater met cruiseschipdrama … 'Finding Nemo' wordt een stuk makkelijker door de opwarming van de aarde … Siegfried Wolthek wint Inktspot-prijs ... & Hoe een hopeloos verliefde tiener in de bak belandt

Meer nieuws vandaag


Misschien werd het surfen niet door mensen, maar door dieren uitgevonden. Een Russisch gezin betrapte deze kraai op ijspret op besneeuwde daken. (The Atlantic)

De Zweedse krant Dagens Nyheter bood vandaag een enkeltje Titanic aan. De krant plaatste per ongeluk een advertentie voor een cruisevakantie naast een artikel over het drama met de Costa Concordia voor de kust van Italië. (Huffington Post)

‘Finding Nemo’ wordt een stuk makkelijker door de opwarming van de aarde. Uit onderzoek blijkt dat de natuurlijke instincten van vissen verdwijnen als ze leven in sterk verzuurd water. Zo vluchten ze niet weg als ze in water van roofvissen terecht komen. Wetenschappers waarschuwen al jaren voor de verzuring van de oceanen. (EOS Magazine)

Fantastisch nieuws! Tekenaar en Joop cartoonist Siegfried Wolthek wint Inkspot-prijs. (Volkskrant)

De Australian Open heeft vandaag een Youtube-hit opgeleverd. Dit keer is niet een van de wereldtoppers in de hoofdrol, maar een ballenjongen die net op tijd wegdook voor een pijlsnelle bal van Alexander Kudryaytsey. (De Morgen)

Zijn helden achter maskers wel altijd een man? Dat moet de Britse tiener Gemma Barker op een idee gebracht hebben. Ze bedacht een drastische oplossing om haar lesbisch zijn te verhullen en verklede zich als een jongen om meisjes te kunnen verleiden. Pas toen ze werd opgepakt op verdenking van seksueel geweld en in haar cel haar kleren uit moest doen, viel ze door de mand. Nu ze de feiten heeft toegegeven, riskeert ze een celstraf. (De Morgen)

Wat vond jij opmerkelijk nieuws vandaag?: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (5)