47

Krant maakt excuses vanwege interview met homo’s

Hoofdredactie gaat door het stof voor 'onzorgvuldige keuze' voor geïnterviewden

De krant Eilanden-Nieuws op Goeree-Overflakkee vindt het nodig excuses aan te bieden voor een interview met twee homoseksuele mannen.

Het weekblad met als doelstelling ‘bijbels gefundeerd nieuws te brengen, gegrond op de gereformeerde belijdenisgeschriften’, kreeg na de publicatie op 4 september zo ontzettend veel boze en verontwaardigde reacties van abonnees, dat de hoofdredactie de eerstvolgende editie door het stof ging.

De hoofdredactie zegt in het commentaar op de ‘kritische reacties’ de gevolgen van het interview niet goed te hebben ingeschat:

‘Hiermee is teveel een podium geboden aan een levensgevoel en –wijze waarin de meeste lezers van onze abonnee-editie zich niet herkennen en die ook niet strookt met de grondslag van Eilanden-Nieuws. Ook zijn we in de uitvoering, zoals de keuze van de geïnterviewden en de weergave van de interviews, niet zorgvuldig genoeg geweest.’

Uit het hoofdredactioneel commentaar blijkt verder dat de lezers zich door het interview zorgen maken over de koers van de gereformeerde krant. Hier hoeven zij zich echter niet druk om te maken, zo blijkt. De krant biedt haar welgemeende excuses aan en bedankt de lezers voor het ‘scherp houden’. 

Inmiddels is ook over de ontstane ophef ophef ontstaan: een inwoner van Goeree-Overflakkee is zo boos over de censuur, dat hij bezig is met de productie van een ‘Nee’-sticker speciaal voor Eilanden-Nieuws.

RTV-Rijnmond
cc-beeld: Stig Andersen

Geef een reactie

Laatste reacties (47)