Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kremlin-criticus Navalny in coma na vergiftiging

  •  
20-08-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
71 keer bekeken
  •  
Alexey_Navalny
De Russische oppositiepoliticus Alexej Navalny ligt in coma nadat hij vermoedelijk is vergiftigd. Dat meldt zijn woordvoerder Kira Yarmysh. Navalny werd ziek op een vlucht van het Siberische Tomsk naar Moskou. Het vliegtuig maakte een noodlanding in Omsk zodat hij van boord kon.
Vermoedelijk heeft iemand op het vliegveld van Tomsk gif in de thee van de Kremlin-criticus gedaan. “Dat is het enige wat hij vanmorgen heeft gedronken”, aldus zijn woordvoerder. De hoofdarts van het ziekenhuis in Omsk verklaart tegenover het persbureau Tass dat de toestand van Navalny ernstig is: hij ligt op de intensive care.
Op beelden die in het vliegtuig zijn gemaakt, is te horen hoe de Russische oppositiepoliticus het op de wc uitschreeuwt van de pijn. Vorig jaar werd Navalny ook al een keer vergiftigd toen hij in de gevangenis zat.
De koffietent op het vliegveld van Tomsk waar de Kremlin-criticus donderdagmorgen zijn thee kocht, heeft een onderzoek ingesteld. “We gaan de beveiligingsbeelden bekijken”, zegt de eigenaar.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.