11

Krikke gaf zelf toestemming voor vreugdevuren, na schenden afspraken

De Haagse burgemeester Pauline Krikke heeft persoonlijk toestemming gegeven voor het ontsteken van de vreugdevuren in Duindorp en Scheveningen, nadat was geconstateerd dat de stapels hoger waren dan afgesproken en zij daar met de driehoek (OM, politie en burgemeester) over had vergaderd. Krikke sprak in een commissievergadering over de kwestie van een ‘duivels dilemma’:

Besturen is vaak geen keuze tussen goed of slecht. Veel vaker is het kiezen tussen twee kwaden. De vuren zijn immers niet geboren uit luxe. In 1990 is besloten om vanwege de levensgevaarlijke situatie in de wijken de vreugdevuren te verplaatsen naar het strand.

Krikke gaf geen antwoord op vragen vanuit de raad over geruchten dat de bouwers in Scheveningen brandversnellers zouden hebben gebruikt, maar gaf wel aan benieuwd te zijn waarom het wel misging in Scheveningen en niet in Duindorp. De gemeente heeft na een oproep zo’n 350 foto’s en filmpjes ontvangen die aan de Onderzoeksraad voor Veiligheid zullen worden overhandigd voor verder onderzoek. Ook het optreden van de burgemeester en de gemeente zelf zullen onder de loep worden genomen, verzekert Krikke.

Geef een reactie

Laatste reacties (11)